Se galleri

 

Galleri Nørballe - Det Hvide Palæ

 

 

Sydens stemmer og former på Augustiana 

På spansk: Voces y forma del sur - Perry Oliver og Fernando de la Rosa

Málaga, 1997. Oliver besøgte udstillingen ”Den Frembrydende Have” af Fernando de la Rosa i et velkendt Málaga galleri. Mødet anledning til en livlig snak om kobberraderingernes muligheder i samspil med malerierne, en relation og dialog der voksede, og som er forsat frem til i dag, 20 år senere.

- Fernando, jeg inviterer dig til at lave en radering! Fernando accepterede ivrigt et samarbejde med den respekterede grafiker i hans atelier i byen Nerja. Roligt og med gensidig respekt designede de et frugtbart og vedvarende landskab af kunst og venskab. I dag kan dette fælles spor stadig ses i glimt med perspektiver med af nye retninger, der udvikler sig.

De to kunstnere begyndte deres samarbejde med kobberraderinger. Deres udtryk og effekt har været dybtgående og frugtbare. En dialog, der er udviklet gennem de grafiske kunstværker, med materialer og former, teksturer og farver – to væsentlige stemmer sammenfattet i harmoniske, kreative aktiviteter.

Få år efter dette møde tog Olivier et afgørende skridt mod at arbejde med skulpturer, og skabte hans billedsprog i tredimensionelt jern. Hans bevægelser af tektoniske forskydninger skete, da Fernando egyndte at indlægge skrevne beskeder – skjulte og transformerede sætninger – i sine malerier, hvormed han skabte grafiske elementer af en solid arkitektonisk tilstedeværelse – stilladser, kraner, strukturer og skulpturer.

Der kan findes ligheder i de to kunstnere og sommetider ensartethed. Intet afviser muligheden af, at ”den anden” kan dukke op i ens egen udtryksform, ej heller en forbindelse, der springer frem af entusiasme og en delt opdagelse. Det er også unægtelig, at de hver især artikulerer sin egen stemme, personligt og klart, og ER adskilte. Indtil nu har de ikke arbejdet på det samme kunstværk, men der er et bånd, der kan forudse, at dette kan ske.

Udstillingen på Augustiana omfatter, skulpturer, maleri og grafik.

  

Fernisering: søndag den 08.10.2017 kl. 14:00

Åbningstider: fredag til og med søndag fra klokken 12:00-16:00 

Entré: gratis

Udstillingsperiode: 13.10.2017 til 03.12.2017

Skulpturparken:  åben hele døgnet - gratis adgang.

Ret til ændringer forbeholdes

 

 

Alle de udstillede skulpturer, billeder og andre kunstværker - er til salg.

 


  

 

Galleri Nørballe - Det Røde Palæ

 

 

   

 

Der er for tiden ingen udstillinger i Det røde Palæ.