Se galleri

Augustiana - Det hvide Palæ 

Efterårsudstillingen 2018

Augustiana præsenterer: FYNBOERNE KOMMER

Åbningstale ved tidligere borgmester og formand for Sønderborg Kommunes Kunstfond A.P. Hansen samt musikalsk underholdning ved Iben Broholm og Knud Schmidt.

 
Titlen lyder skræmmende – som en advarsel om, at en flok fynske vikinger vil invadere Als.
 
Fynsk kunstnere var i magtterminologiens sprog en helt dominerende magtfaktor og elite i dansk kulturliv omkring 1900-tallet med Johs. V. Jensen som jysk sprechstallmeister.
 
Fynboerne – eller som symbolisterne (ægteparret Sloth Møller, m. Fl.) foragteligt kaldte dem: Træskomalerne  blev et energicentrum i dansk kunstliv med Kerteminde (Johannes Larsens hjem) som åndelig hovedstad.
 
   
 
Symbolisterne blev groft sagt udsultet af dansk kunstneres selvforherligende, impressionistiske konsensus-forståelse, der stort set udelukkede de intellektuelles trang til at opdrage og mene noget med deres kunst i klassisk forstand. Ikke noget nyt fænomen i den kulturelle andedam Danmark.
 
   
 
Svaner som ægteparret Slot Møller, Tegner, Ejnar Nielsen, med flere åndsaristokrater, blev hånet i samtiden af udendørskunstnerne, der ville skildre det fynske bondelandskab. Der var ikke plads til symbolske opdragende krav i dansk åndsliv. Den ydmyge skildring af naturen og hverdagslivet på landet, udtrykte ikke gammel, gotisk hjernespind, men var et sandt og friskt øjebliksbillede uden dybsindige og litterære refleksioner.
 
   
 
Udstillingen FYNBOERNE KOMMER af nutidig kunst, hvor kriteriet er, at man skal være bosat, virke på Fyn og selvfølgelig vise en kunstnerisk, stærk personlighed, har ikke noget manifest udtryk.
 
Udstillingen er et multikulturelt udtryk af personligt udviklet individualisme. En broget buket, der udstiller maleri, skulpturer og grafik.
 
 
*
Deltagende kunstnere:
IB AGGER
NANNA AGGER
SONIA BRANDES
ALFIO BONANNO
BO THOBO CARSLEN
P. O. HANSEN
JAN JENSEN
NIELS ERIK SKOVBALLE
GERT RUNE SUNDIEN (mindeophængning)
SØREN SØNDERGAARD
BIRGITTE THORLACIUS
SØREN WEST 

*

Fernisering: lørdag den 06.10.2018 kl. 14:00.

Åbningstale: ved tidligere borgmester og formand for Sønderborg Kommunes Kunstfond A.P. Hansen.

Denne udstilling bliver også et farvel til en anden Fynbo, nemlig Kim Nørballe selv, som efter denne udstilling forlader Augustiana.

Musikalsk underholdning: ved Iben Broholm og Knud Schmidt

Åbningstider herefter: fredag-lørdag-søndag fra klokken 12:00-16:00

Entré: Gratis entré.

Udstillingsperiode: 05.07.2018 til 09.12.2018

Skulpturparken: åben hele døgnet  gratis adgang.

* 

Augustiana: ligger direkte ned til Augustenborg Fjord. Tag badetøjet med om sommeren og hop i vandet ved den lille, fredede badeanstalt.

Ret til ændringer forbeholdes.

 

Alle de udstillede skulpturer, billeder og andre kunstværker - er til salg.

 

 


  

 

Augustiana - Det Røde Palæ

 

   

 

Seperatudstillingen SLÆGTERS LAND: Rids, stik og grat på grænsen

Augustiana præsenterer grafikeren Hanne Ida Helstrup, der trækker tråde i mulden og selvforståelsen i grænselandet: 

Med sit grafiske værktøj – radernål, boremaskine og rystepudser – søger Hanne Ida et spadestik dybere i sindelag og tilhørsforhold i grænselandet. Udstillingen, der omfatter originalgrafik, collage og unika værker i plexiglas, åbnes af formand for Grænselandsudstillingen Bente Sonne, og der vil være et musikalsk indslag ved Ian Møller-Nielsen.

Hanne Ida Helstrup er en af grænselandets absolut fornemste grafikere. Hun har en unik tilgang til sit materiale og går hele vejen i sine eksperimenter med teknik og motiv. Landbrugets fuger, vækster og stubbe ridses i metal eller acryl og den skarpe grat fanger sværten markant og kraftigt.

   

Udstillingens grafiske værker giver det landskab, der omgiver os, en ny betydning. Her bliver stubmarker til kunst ­- plovfurernes gentagelsesmønstre fascinerer os i en mediativ uendelighedsfølelse, mens de høstede majsmarker bliver til krigens kors. Vi fordyber os i de storslåede og på samme tid meget enkle værker med jorden, marken, engen og det åbne landskab som motiv.

   

Vi er i grænselandet, landet mellem de to riger, Grundtvig og Goethe på hver sin side og dog gjort af samme ånd. Sammen om det nationalromantiske. Slægter sætter spor og dyrker det fælles på begge sider af den til hver tid trukne grænse. Landskabet ligger, som vi har redt det; og det formår Hanne Ida Helstrup at synliggøre i grafisk betydning i udstillingen. 

  * 

Fernisering: søndag den 07.10.2018 kl. 14:00.

Åbningstale: ved Bente Sonne, formand for Grænselandsudstillingen.

Musikalske indslag: Ian Møller Nielsen

Åbningstider: fredag-lørdag-søndag fra klokken 12:00-16:00

Entré: Gratis entré.

Udstillingsperiode: 07.10.2018 til 09.12.2018

Skulpturparken: åben hele døgnet  gratis adgang.

* 

Augustiana: ligger direkte ned til Augustenborg Fjord. Tag badetøjet med om sommeren og hop i vandet ved den lille, fredede badeanstalt.

Ret til ændringer forbeholdes.

 

Alle de udstillede skulpturer, billeder og andre kunstværker - er til salg.