Se galleri

Augustiana - Det hvide Palæ 

Sommerudstillingen 2018

Augustiana præsenterer MUSIK I DUET

Der er denne gang ikke mindre end fem deltagende kendte, danske kunstnere: Flemming Quist Møller, Thomas Agergaard, Ole Fich, Lars Trier og Troels Trier.

 

Flemming Quist Møller

Flemming Quist Møller har både som tegner, forfatter, filmskaber og musiker begejstret børn og voksne siden sine ungdomsår. Som kunstnerpersonlighed er Quist Møller helt sin egen. Samtidigt er det ikke svært at se et nært kunstnerisk slægtskab med Storm P., som Quist Møller også med glæde vedkender sig. Hans dybt originale tegnefilm og børnebøger har for længst opnået klassikerstatus, og år 2017 er halvtredsåret for udgivelsen af hans debutbog, Cykelmyggen Egon. I 2016 modtog han Storm P. Prisen for sit arbejde, og det er med stor glæde, at Storm P. Museet nu har fået lejlighed til, sammen med kunstneren, at skabe en udstilling, som udfolder en lang, enestående og stadig aktiv karriere.

Flemming Quist Møller har sin helt egen karakteristiske streg. Han er værdsat og respekteret af både kolleger i de mange kunstneriske discipliner, han har boltret sig i, og af det store, sammensatte publikum, som han både har glædet og udfordret gennem den lange karriere. Trods sin tidlige kærlighed til billedkunsten blev jobbeskrivelsen multikunstner. Det var leg og lyst, der førte ham i tusinde retninger.

Udstillingen er et festfyrværkeri af værker fra hele karrieren med hovedvægten på billedkunsten og fortællingerne. De kendte og ikoniske væsner som Snuden, Cykelmyggen Egon, Minibillen m.fl. er her alle sammen, og man kan få lov at dykke ned i selveste Bennys Badekar! Udstillingen byder også på et rigt udvalg af Quist Møllers plakatkunst og de seneste års nyere arbejder i akvarel og collage. Det bliver desuden muligt at gå på opdagelse i kunstnerens skitsebøger fra de mange rejser, satiriske bladtegninger, erotiske illustrationer og scenografiske arbejder mm.

Thomas Agergaard
Thomas Agergaard har en baggrund som jazzsaxofonist. Han eksperimenterer i sine CD-udgivelser ofte med forskellige udtryk der dog altid har det tilfældes, at de er vældig godt komponeret. Det er også tilfældet med lydinstallationen ”Growth”.

Som en intelligent ambient musik udfolder den sig i fem satser der primært adskiller sig fra hinanden i indfaldsvinklen til den overordnede lyd. De fem satser repræsenterer hver sin nuance eller hver sin tilgang til værkets gennemgående lydbillede - som stadier eller satser i et samlet forløb. På CD’en er der tilføjet to ekstra skæringer, som fint glider ind i den overordnede æstetik men som samtidig lydligt og formalt lever deres eget liv.

Musikken er behagelig at lytte til som tapet samtidig med at den tåler opmærksom nærlytning. Komponisten føles nærværende både som den legende og den stramt strukturerende. I kraft af Agergaards evne til på én og samme tid at fastholde og variere en grundide er det ganske enkelt interessant at lytte til. Hele tiden!

  

Ole Fick
Født i Kgs. Lyngby 1948.

Er uddannet som grafiker/tegner på Akademiet for Fri og Merkantil Kunst og har gennem tiden arbejdet med plakater, plade- og CD-omslag for den danske musik- og teaterbranche.

Gennem en årrække satirisk tegner i Ekstra Bladet, og Svikmøllen samt lustreret et væld af børne- og ungdomsbøger.

Ole Fick er for en masse mennesker også kendt som rockguitarist og sanger i "Burnin Red Ivanhoe", og som fast medlem af Trilleband.

   

Lars Trier
Uddannet som klassisk koncertguitarist, solistdebut 1978. Har tidligere undervist som docent ved Det Kgl. danske Musikkonservatorium. Har som solist og kammermusiker koncerteret i Europa, USA, Mellem- og Sydamerika.

Debuterede som 16-årig i 1966 som børnebogsillustrator og forfatter med billedbogen ”Løven Leopold”. Har siden udsendt adskillige billedbøger i eget navn og som illustrator af andres værker. Han har som billedkunstner en omfattende udstillingsvirksomhed, ofte med gruppen "Malende Musikere". Lars Trier arbejder med værker i collage og akryl, - i en blanding af maleri/tegneserie, ofte med et humoristisk islæt.

Han har som studiemusiker, arrangør og producer medvirket ved talrige pladeindspilninger. Som rytmisk musiker samarbejder han med bl.a. trioen Christian Sievert-Cæcilie Trier-Lars Trier og med multiinstrumentalisten Kim Menzer. Er desuden guitarist i rockbandet ”Røde Mor”.

  

Troels Trier
Troels Trier har i en lang årrække været kontroversiel entertainer i underholdningsbranchen, men er nu vendt tilbage til maleriet, med succes. Han har etableret sig som billedkunstner gennem en lang række udstillinger omfattende grafik, skulpturer, assemblager, samt hans specialitet, nemlig fabulerende malerier i en genre, som er helt hans egen: Tegneseriebilleder.

"Tegneserien er én af de mest markante nyskabelser, som vor tid har frembragt indenfor billedkunsten. Den fortættede fortællerstil og det groteske og mytologiske figurgalleri med supermænd og kvinder, talende dyr og fremmede universer er ikke alene en uomgængel iinspirationskilde for billedkunst, litteratur og film, men har også sat helt nye standarder for, hvordan vi alle opfatter vores virkelighed."

Troels Trier har overført tegneseriens teknik til lærredet. Malerierne er på det formelle plan let aflæselige, idet vægten er lagt på det fortællende og ofte fantastiske eller humoristiske indhold. Billedernes opdeling i felter svarer også til et tegneseriehæftes opslag, hvor de mange rammer med tekst, totalbilleder, nærbilleder og skiftende synsvinkler går op i én stor sammenhæng, som fortæller en historie. Men her hører ligheden også op. For netop hvad fortællingen angår, adskiller disse billeder sig klart fra tegneserien:

"Når jeg maler, gør jeg mig faktisk stor umage med ikke at tænke for meget over, hvad det er, jeg står og laver. På den måde benytter jeg en metode, som oprindeligt blev udviklet af surrealisterne på grundlag af Sigmund Freuds teorier. Ideen er, at man lader intuition og underbevidsthed - the stream of consciousness - styre slagets gang, idet man på den måde forsøger at overskride de snævre grænser, som den logiske tænkning sætter. Så selvom man kan se, hvad de enkelte billeder forestiller, er deres sammenhæng ikke umiddelbart forståelig, og det er som regel først når billedet er færdigt, at jeg finder ud af, hvad det handler om. Men enhver andens mening kan jo sådan set være lige så god som min. Disse billeder skal opfattes som storyboards til en film, hvor det står enhver frit for at lave sin egen handling!

   

* 

Fernisering: Søndag den 08.07.2018 kl. 14:00. Troels og Lars Trier afholder en lille koncert. Det samme gør Thomas, nogle gange med Ole. Så der skal nok blive musik på Augustiana.

Åbningstider herefter: tirsdag til og med søndag fra klokken 11:00-17:00

Entré: Gratis

Udstillingsperiode: 08.07.2018 til 09.09.2018

Skulpturparken: åben hele døgnet - gratis adgang.

* 

Augustiana: ligger direkte ned til Augustenborg Fjord. Tag badetøjet med om sommeren og hop i vandet ved den lille, fredede badeanstalt.

Ret til ændringer forbeholdes.

 

Alle de udstillede skulpturer, billeder og andre kunstværker - er til salg.

 

 


  

 

Augustiana - Det Røde Palæ

 

   

 
Cross Roads

Augustiana præsenterer en kunstudstilling med kunstnere fra "Kunstværket" i Augustenborg

For første gang kan du se en kunstudstilling på Augustiana - Det røde Palæ - med kunstnerne Ulrike H. Rasmussen, Bente Sloth Møller og Lars Tholander.

* 

Fernisering: Søndag den 15.07.2018 kl. 14:00. 

Åbningstider herefter: tirsdag til og med søndag fra klokken 11:00-17:00

Entré: Gratis

Udstillingsperiode: 15.07.2018 til 31.08.2018

Skulpturparken: åben hele døgnet - gratis adgang.

* 

Augustiana: ligger direkte ned til Augustenborg Fjord. Tag badetøjet med om sommeren og hop i vandet ved den lille, fredede badeanstalt.

Ret til ændringer forbeholdes.

 

Alle de udstillede skulpturer, billeder og andre kunstværker - er til salg.